Prvi Seminar udruge Europski put

Održan je prvi seminar (02.05. 2017). udruge Europski put u prostorijama autoškole Start u Zagrebu sa početkom od 18h. Na okruglom stolu je sudjelovalo 12 mladih između 23-28 godina te je trajao nešto više od 2h.

Tema seminara je bila Kako potaknuti mlade na sudjelovanje Erasmus+ projektima“ sa ciljem pronalaska odgovora na određena pitanja.


Zašto je Erasmus+ program dobar za mlade i što im nudi?
Tko i kako sudjelovati na Erasmus+ programu?
Kako potaknuti mlade da aktivnije sudjeluju na Erasmus+ programu?

 

Počasni gost seminara je bio bivši predsjednik te ujedno i jedan od osnivača udruge Teo Vuksan koji je u svom izlaganju upoznao prisutne kako je započeo svoje aktivno sudjelovanje u Erasmus+ programu te na koji način mu je doprinijelo sudjelovanje na projektnima njegovom privatnom i profesionalnom razvoju života.  Seminar su u nastavku nastavili voditi trenutni predstavnici udruge, odnosno trenutni predsjednik udruge Alen Serdar i tajnik udruge Franjo Redžić koji su kroz svoji primjer pobliže upoznali prisutne na značenje i isplativost sudjelovanja na programima. Osim navedenih svoje iskustvo sa prisutnima su podijelili i članovi udruge koji su sudjelovali na projektima.
Tijekom odvijanja seminara pronađeni su odgovori na gore navedena pitanja te na samom kraju seminara osigurano je vremena za odgovaranje na pitanja prisutnih.

Seminar je uspješno proveden, sa pozitivnim reakcijama prisutnih te su se ciljevi seminara ispunili. Mladi koji su bili prisutni na seminaru su upoznati sa principom i načinom rada Erasmus+ programom, te njegovoj važnosti. Stvorili su se novi kontakti, novi potencijalni korisnici programa te se proširila svijest o učinkovitosti  i potrebi Erasmus+ programa.

  •   10 000 Zagreb
  • OIB: 88497043807
  • MB: 04257545
  • IBAN: HR47 2340 0091 1106 7276 0
  • SWIFT CODE: PBZGHR2X